Apostag.hu

Apostag község honlapja

Helytörténet

Kedves Apostag Lakói és Vállalkozói!

Az idő előrehaladtával egy település múltja és története olyan értékes kinccsé válik, amit mindannyiunknak őriznünk és ápolnunk kell.

Apostag sokszínű és gazdag történelme pedig éppen azoknak az embereknek köszönhető, akik itt éltek régen és élnek ma is. Most egy újabb izgalmas lehetőség előtt állunk, amellyel méltó emléket állíthatunk szeretett szülőfalunk múltjának és támogathatjuk történelmének megismerését. Jó ideje dolgozunk Valaczka András és Klajkó Leonóra Apostag c. munkájának újbóli megjelentetésén. Hála a faluban a közelmúltban lezajlott régészeti feltárásoknak, Babucsik Pál önzetlen és fáradhatatlan helytörténeti kutató munkájának, a könyvet jelentős mértékben kibővítettük és frissítettük. Ezzel Apostag helytörténeti kiadványa egy valóban egyedülálló, és sok érdekes ismeretet tartalmazó könyv lesz, ami a falu gyökereitől kezdve kalauzol el bennünket az évszázadokon keresztül ívelő emlékek és események világába. A könyv csak közös összefogással valósulhat meg, ezért szeretnénk lehetőséget biztosítani mindazoknak, akik anyagilag is szeretnék támogatni a megvalósulását. A Támogatói példányok vásárlásával valamennyi példány tartalmazni fogja a támogató nevét, de valójában nem is támogatást kérünk, mivel a vásárló egy különleges kivitelű, keménytáblás példányt kap a támogatásáért. Csatlakozzon hozzánk, és legyen részese ennek a nagyszabású vállalkozásnak. Legyen ez a könyv egy örök emlék arról, hogy Apostag lakói és vállalkozói mennyire büszkék a falu múltjára és közösségük erejére. A támogatói példányok száma korlátozott, pontosan annyit készítünk belőle, ahány megrendelés érkezik, később nem lehet vásárolni majd.

Támogatói példányokat az apostag.hu/konyv oldalon lehet rendelni november 15-ig éjfélig. Egy példány ára bruttó 12.000 Ft. Az igényelt mennyiséget a megjelenéskor a Polgármesteri Hivatal munkatársa fogja eljuttatni Önnek a megadott címre. Köszönjük, hogy Ön is közösségünk tagja, és hozzájárul Apostag múltjának megismeréséhez és megőrzéséhez!

Tisztelettel:

Zakar Zoltán János
polgármester

Vélemény, hozzászólás?