Apostag.hu

Apostag község honlapja

Egyéb

Sajtóközlemény

TOP-4.2.1-16-BK1-2020-00009- Szociális alapszolgáltatások infrastruktúrájának bővítése, fejlesztése – Apostagi konyha felújítása

PROJEKTZÁRÁS

2022. JÚNIUS 15.

Apostag Községi Önkormányzat pályázatot nyújtott be a TOP-4.2.1-16 „Szociális alapszolgáltatások infrastruktúrájának bővítése, fejlesztése” című felhívásra. A projekt keretében 102 774 713 Ft vissza nem térítendő európai uniós forrásból újult meg az Apostagi konyha.

Hamarosan új fejezet kezdődhet az apostagi szociális alapszolgáltatásban, hiszen 2022. május 27-én befejeződtek a Hunyadi utca 9-13 szám alatt, a 513 hrsz-on található konyha felújítás kivitelezési munkálatai. 

A felújítási munkák során megvalósult a teljes villanyvezeték hálózat cseréje, víz és szennyvízszerelési munkák valamint a betonozási munkálatok során betonaljzat készült. A vezetékrendszerek kialakítása után megtörtént a vakolatok pótlása, valamint a keskenyvakolatokkal a felület előkészítése a burkolási, festési munkálatok elvégzéséhez.  Az oldalfalakon mázas kerámia lapokkal, a padozaton csúszásmentes járólappal készült a burkolatok ragasztóba rakva. Az oldalfalon és a mennyezeten 3 réteg diszperziós festés készült. A csapadékelvezetéshez körszelvényű függőeresz került elhelyezésre az épületen csatornával és lefolyócsővel. A jelenlegi lapos tető lecserélésre került 15 fokos tetőre, vasszerkezetből, fémlemez borítással. 5 kw-os napenergia hasznosítás valósult meg, valamint a villámvédelem kialakítása és fűtéskorszerűsítés is megtörtént az épületen. A tűztávolságon belül lévő szomszédos majdani bölcsőde épülete miatt szükségessé vált tűzvédelmi előírásoknak megfelelő módosítások is elkészültek az érintett homlokzaton. (tűzgátló ajtók, ablakok beépítése, tűzgátló szigetelés kialakítása) A projekt keretében a projektarányos akadálymentesítés megtörtént. (rámpa kialakítása, akadálymentes mosdó létesítése, információs tábla építése). A projekt keretében a konyha működéhez szükséges eszközök beszerzésre kerültek.

A felújítással a konyha alkalmassá vált az apostagi szociális alapellátás keretein belül a szociális étkeztetés, valamint a bölcsődés, óvodás és iskolás korú gyermekek közétkeztetésének színvonalas megvalósítására.

A projekt a Széchenyi 2020 keretében európai uniós támogatással valósult meg. 

Bővebb információ: www.apostag.hu

Vélemény, hozzászólás?