Polgármesteri köszöntő

zoli

„Térj be hozzánk Vándor, ha erre visz a lábad
Igyál egy pohár bort, hogy kerüljön a bánat
Egy jó ebéd vacsora, a lelked is felvidul
S a hosszú utadon az idő is jobban múl
Vidd el hírünk bármerre jársz is a világban
Térj be hozzánk újra, várunk vacsorával”

Tisztelt Látogató!

Apostag Község Önkormányzata és településünk lakossága nevében nagy tisztelettel köszöntöm honlapunkon.

Öröm számunkra, hogy valamilyen konkrét okból, vagy netán az interneten barangolva rátalált Apostagra. Töltsön el néhány percet a honlapunkon és ismerje meg településünk történetét, tekintse meg az önkormányzat intézményeink, civil szervezeteink, egyházaink bemutatkozását.

A több, mint 1000 éves múltra visszatekintő településünk őrzi kulturális örökségét reprezentáló épületeit, a Rotundát, Zsinagógát, valamint a három történelmi egyház templomát, melyet a települési címer is jelképez.

Településünk több mint kétezer lakosa nyugodtan, békességben élhet itt a Duna bal partján. A 31 km2-en elterülő Apostagon csendes környezetben lehetőség van a település természeti értékeinek átélésére. Egyik oldalról a Duna part, másikról a „vadregényes” nagykúti tanyavilág adhat alkalmat túrázásra, hétvégi rekreációra, a szabadidő kellemes környezetben történő eltöltésére.

Kulturális programjaink révén betekintést nyerhetnek vendégeink az apostagi életbe. Az egyik legismertebb rendezvényünk a közel két évtizedes múlttal rendelkező Ladik Fesztivál, mely által településünk nemcsak egyházi körökben vált ismertebbé. Minden év februárjában, a farsangi időszakban rendezzük meg az apostagi Hurkaparádét, mely a környék egyik meghatározó gasztronómiai eseménye.

Településünk része a Magyar Zarándokútnak, valamint az Euro Velo 6 nemzetközi kerékpárútnak. Tavasztól őszig több tucat zarándok és sok-sok kerékpáros száll meg, vagy halad át településünkön.

Az idelátogatók élvezhetik a apostagi közösség vendégszeretetét, kedvességét. Nyitott szívvel várjuk kedves vendégeinket. Látogasson el Apostagra!

A találkozás reményében szeretettel köszöntöm!

Zakar Zoltán

polgármester

zoli