Községi képalbumok

Apostagi Szent István Napok 2016

Szent István napi ünnepségsorozatunkat augusztus 19-én egy latin esttel nyitottuk meg. Másnap, a Szent István parkban az Ökumenikus Istentisztelet, és az Új kenyér megáldása közben Apostag Község önkormányzata díjazásban részesítette a legjobb tanulókat, az Apostagi Polgárőr Egyesület néhány tagja is díjazásban részesült és Mohácsi József református lelkész urat köszöntöttük, mint aranydiplomásunkat. Délután könnyebb műfajok következtek, az idei sztár fellépőnk Csocsesz volt. A tűzijáték költségeihez, az idén is hozzájárultak a képviselők.

Nyári Napközi harmadik hete 2016

Nyári Napközink utolsó három napja szintén élményekkel teli volt: mozilátogatás, Duna parti séta, "mindent lezáró" búcsú buli.

Nyári Napközi második hete 2016

A Nyári Napközi második hete nagyon mozgalmasra sikeredett. Voltunk kirándulni: Dunaújvárosban, az új játszótéren, Dunaegyházán, a Duna parton. Nagy örömünkre hozzánk is ellátogattak a dunaegyházi gyerekek.

Nyári Napközi első hete 2016

A Nyári Napközit minden gyerek nagyon várta, első héten már 50 gyerek fordult meg nálunk. Az első hétre Apostagi Polgárőr bemutató, mozi látogatás, róka vadászat és rengeteg kézműves technika és különböző játék jutott.

Zátrok Vivien Koncert

Zátrok Vivien operett énekesnő, a 7TV részére gyűjtött adományokat, egy remek hangulatú koncert keretein belül.

Juniális, IX. Focizni Jó!

Ebben az évben, két rendezvényünket tartottuk egy napon. Juniálisunk minden korosztály számára tartogatott valami szórakoztató programot. A focizni kedvelőknek új sport-tággal kedveskedtünk, a Lábtenisszel. Természetesen az Eb soron következő mérkőzéseit is figyelemmel követhette minden érdeklődő.

Trianoni megemlékezés

Június 6-án emlékeztünk meg Trianonról.

A Csodálatos Varázsfuvola

Az apostagi színpadon a dunavecsei felnőtt színjátszók után a gyerekek által színre vitt "A Csodálatos Varázsfuvolát" nézhettük meg.

Művészeti bemutató

Hagyományokhoz híven Lovászné Nemes Piroska és Sándor Andrea növendékei adtak számot "tudásukról". Az idei év meglepetése Szűcs Bence kürt játéka volt.

Görög Katalin hangverseny

Az idén is élvezhettük Görög Katalin növendékeinek zongorajátékát. Nagy örömünkre hegedű játékot is hallottunk Takács Karolina jóvoltából. Pinkász Edit "magyaros" hangvételű dala a szívekig hatolt.

Szavalóverseny

A Költészet Napját mi egy szavalóversennyel ünnepeltük meg.

Színházi előadás Apostagon

Immáron 3. alkalommal járt nálunk a Dunavecsei Színjátszó Kör. Három egyfelvonásos bohózattal örvendeztettek meg bennünket. Az első darab címe, László Miklós: Szegény Fehérvári, ezt követte Karinthy Frigyes: A Téma és végül Vadnai László: Az Üzlet-Üzlet.

Víz Világnapja

Március 22. a Víz Világnapja. A Bácsvíz Zrt. egy rajzpályázatot írt ki melyen az apostagi gyerekek jó eredményt értek el.

1848. Március 15. forradalom és szabadságharc

Az 1848. március 15. forradalom és szabadságharcról mi is megemlékeztünk az Apostagi Művelődési Házban. Az ünnepség után koszorúkat helyeztünk el az emlékműnél.

XX. Apostagi és Dunavecsei Bor-és pálinkaverseny

A XX. Apostagi és Dunavecsei Bor-és pálinkaverseny otthon adója Apostag volt. Legnagyobb büszkeségünkre két apostagi gazda vitte el a fődíjat: Szabados János és Váczi Sándor

Nagy Lajos Műsoros Délután

Nagy Lajos írónk születésének 133. évfordulóját az idei évben is méltó képen ünnepelték meg az iskolás gyerekek és felkészítő tanáraik. Ezen a kulturális seregszemlén a mesék mellett helyet kaptak a paródiák is.

VIII. Apostagi Hurka-Parádé

A VIII. Hurka Parádénkat verőfényes tavaszi napon tartottuk meg. A "Hurka Himnusz" megéneklője, Polgár Peti is vendége volt rendezvényünknek, sokak örömére. 5 csapat közel 9 hurka mintát juttatott a zsűri elé. I. helyezett : HU-LÁ Bt. II. helyezett : Püski Manufaktúra III. helyezett : Feltörekvők

Hüllőbemutató

Az idei hüllőbemutató alkalmával az érdeklődök nem csak kétéltűeket simogathattak, hanem nyuszikat és papagájokat is. Voltak akik szép szuvenírekkel tértek haza.

Adventi Napjaink 2015

Az idei évben az ádventi vásáron mindenki árulhatott saját készítésű portékát. Művelődési házunk hétről hétre több embert fogadott vendégül. Ádvent negyedik vasárnapján ismét felkerültek a fenyőfára a díszek, nem csak a gyermekek jóvoltából.

Fábián Éva - Mesemondó

December 9-én könyvtárunkban is megszólalt a mese, Fábián Éva mesemondó jóvoltából.

A csoda Bennünk van

Vendégül láttuk Schäffer Erzsébet írónőt. Előadásának címe: "A csoda Bennünk van". Ezen az estén könyvtárunk kicsinek bizonyult.

Könyvtárban jártak az ovisok

November 25-én az Apostagi Közösségi Házba látogattak az óvodások. A könyvtárunk közkedvelt "plüss-répájával" előadták a Répamesét.

Mesemondó verseny 2015

Az idén is szebbnél szebb mesékkel örvendeztettek meg minket a gyerekek az Apostagi Közösségi Házban.

Idősek Napja 2015

Ebben az évben, november 13-án köszöntöttük "Szép Korú Időseinket". Szórakoztatásukról a Pesti Operett Színház két művésze:Udvarhelyi Boglárka és Benkóczy Zoltán gondoskodott. A köszöntő szavakat az idén is Zakar Zoltán polgármester úr és Komáromi Petra alpolgármester intézte.

1956. október 23. - Megemlékezés és koszorúzás

Az 1956-os forradalom és szabadságharc elesetteire emlékeztünk október 23-án a Művelődési Házban. A megemlékezés után koszorúzásra került sor, majd egy kis csoporttal, fáklyákkal vonultunk ki a Római Katolikus temetőbe, ahol a virágok mellett mécseseket helyeztünk el.

Szüreti Mulatság 2015

Ebben az évben különösen nagy érdeklődés volt a szüreti bálra. 19 táncoslábú fiatal nyitotta meg az esti bált az új helyszínünkön.

Október 6. - Koszorúzás

Az idén is megemlékeztünk az aradi vértanúkról.

Apostagi Szent István Napok 2015

Augusztus 20-án az ökumenikus istentisztelet keretén belül díjazásban részesültek Apostag Község Önkormányzata jóvoltából a legjobb tanulók és hallgatók és a díszpolgári címek is kiosztásra kerültek. Augusztus 21-én sztárvendégeinken túl a tűzijáték aranyozta be esténket. Az eső ellenére is hajnalig tartott a mulatozás.

Gold Band

2015. augusztus 16-án településünkre látogatott Erdélyből, Szentegyházáról a Gold Band formáció. A fiatalokból álló zenekar egy igazi örömzenéléssel szórakoztatta az érdeklődőket.

Nyári Napközi harmadik hete

Nagy köszönet illeti meg az igazán kreatív és mindig mosolygós munkatársaimat: Ági, Etke, Kristóf, Nóri, Viki és az 50 órát teljesítő fiatalokat!

Nyári Napközi második hete

A napközi rendje: délelőttönként különböző kézműves technikákkal ismerkedtek meg a gyerekek. Délutánonként kirándulásokat szerveztünk és szabadtéri játékokat játszottunk.

Nyári Napközi első hete

Az idei évben "lelkes csapatomnak" köszönhetően megszerveztük a nyári napközit. Három héten keresztül közel 40 gyermek látogatott el hozzánk.

VIII. Apostagi Focizni Jó

Immáron 8. alkalommal méretettek meg egymással a foci szerető fiatalok. A napot Apostag és Dunavecse öregfiúk igazán izgalmas meccse zárta.

Nyulász Péter író előadása

A Bács-Kiskun Megyei Katona József Könyvtár a 86. Ünnepi Könyvhét alkalmából vendéget hívott számunkra. Nyulász Péter meseíró Kitalálósdi címmel tartott nagyon szórakoztató előadást a 3. és 4. osztályosok részére.

Görög Katalin növendékeinek hangversenye 2015

A májusi hangverseny nem csak a Zsinagóga falait töltötte meg szép muzsikával, hanem a szívünket is melengette.

Apostagi Majális 2015

A kezdeti esős idő ellenére is jó hangulatba telt el az idei Majálisunk, volt itt tánc, zumba, foci minden mennyiségben a finomságok és jó kedv mellett!

Szavalóverseny 2015

Mi a Költészet Napját egy szavalóversennyel ünnepeltük meg.

A dunavecsei színjátszók vendégelőadása 2015

Március 27-én a Színházi Világnap alkalmából, a dunavecsei színjátszó kör, Heltai Jenő: Naftalin c. bohózatát adták elő.

Kubínyi Tamás előadása

Az idei alkalommal Kubínyi Tamás előadásának címe a Magyarság Tavasza volt. Az érdeklődők egy igazán izgalmas és interaktív előadás keretein beül ismerkedhettek meg a magyarság szimbólumaival.

Baba Mama Klub

Minden csütörtökön 10 órától az Apostagi Közösségi Házban Surányi Krisztina várja 0-3 éves korig a gyerekeket szüleikkel együtt.

Hüllő Kiállítás

Januárban a Művelődési házban az érdeklődők hüllőkkel és ásványokkal kerülhettek közelebbi kapcsolatba.

VII. Apostagi Hurka-Parádé

A hideg ellenére is sokan összegyűltünk a 2015-ös Hurka Parádén.

A pentelei bombázások áldozataira való emlékezés

Minden évben december 24-én emlékezünk meg a pentelei áldozatokról. Az idén Bakay Péter evangélikus lelkész tartott áhítatot és imádkozott a halottakért.

Sohonyai Edit előadása

A gyermekek hónapja alkalmából, a kamaszoknak Sohonyai Edit ifjúsági író tartott élvezetes előadást a Közösségi Házban.

Rendhagyó könyvtári óra

Andi néni vezetésével a 2. osztályosok ellátogattak az Apostagi Közösségi Házba, ahol egy rendhagyó könyvtári órán vehettek részt.

Adventi napjaink 2014

Idén is sor került Apostag község hagyományos, szabadtéri ádventi gyertyagyújtására. A Művelődési házban kötetlen beszélgetésekre volt lehetőség az óvodai vásár, tea, forralt bor és pogácsa mellett. Köszönet minden résztvevőnek!

Mesemondó verseny 2014

Az idei év mesemondó versenyén nagyon sok szép új magyar népmesével gazdagodhattunk.

Idősek Napja 2014

Az idei évben a "Szép Korúinkat" Tóth Éva és Leblanc Győző is köszöntötte.

1956. október 23. megemlékezés

Méltóképpen emlékeztünk meg 1956. október 23-ról. A színpadon megelevenedett a forradalom, Valter Ferenc, Kassai István és Olexa Gergely közreműködésével.

Báb előadás a Közösségi Házban 2014

Az óvodások és a kisiskolások nagy-nagy örömére bábszínház látogatott el hozzánk. A három kismalac c. magyar népmese elevenedett meg a gyerekek előtt.

Szüreti mulatságok 2014

Az Ősz várva várt és a fiatalok kedvelt felvonulása, melyen idén is szép számmal táncoltak a fiatalok a falu több pontján, a bálban pedig a Montana zenekar mellett szólt a nóta egész reggelig!

XIX. Ladik Fesztivál és I. Apostagi Családi Nap

Több helyszínen különböző színes programokkal zárult a kicsit hagyományos, kicsit új rendezvényünk, melynek keretében sor került az Apostoli Szoborpark átadására is. Településünk neve a szent apostolok kifejezéséből ered, és most megadatott a lehetőség, hogy méltó emléket állítsunk névadóinak. Köszönet érte!

Könyvtárátadó Ünnepség

2014 Szeptemberében sor került az új Közösségi Ház átadására, 19-én a megújult Könyvtár, Információs és Közösségi hely megnyitását ünnepelhettük! Köszöntőt mondtak és a könyvtárat átadták: Zakar Zoltán polgármester; Dr. Sepseyné Dr. Vígh Annamária föosztályvezető, Emberi Erőforrások Minisztériuma Közgyűjteményi Főosztály; Rideg László alelnök, Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés; Ramháb Mária igazgató, Bács-Kiskun Megyei Katona József Könyvtár. Az ünnepség pedig közös könyvtárnyitó játékpartival zárult kicsiknek és nagyoknak :)

Apostagi Szent István nap 2014

Az új kenyér megáldása és az Apostagi Közalapítvány Díjainak átadását követően a megújult parkunkban került felavatásra az új Artézi kút is. Az esti programok között hallhattuk Tarány Tamást és Budapesti Pódium Színház remek előadását is! :)

Apostagi Majális 2014

Itthon vagy - Magyarország, szeretlek!

Apostagon 2013-ban újra Indult a Bakterház az "Itthon vagy - Magyarország, szeretlek!" országos program keretei között. Koltai Róbert művész úr mellett volt ott számtalan Bendegúz, büdös Banya, lusta Bakter, Csámpás Rozi és persze a gombóc-csata. Mindenkinek volt kedvére való játék, zene, ital és annál több "zabálnivaló" :)

Apostagi séta

2012-re több épületünk és templomunk szépült meg

Képeket készíti: Szilágyi Réka, Pinkász Tamásné, Kalmár Kristóf

Elérhetőség: galeria@apostag.hu

 

Comments are closed.